Bilyalı Rulman ve Çeşitleri

Tek sıralı sabit bilyalı rulmanlar, en çok kullanılan rulman türlerindendir. Kapaklı (contalı veya korumalı) veya açık olarak çeşitleri vardır. Kapaklı olarak da temin edilebilen açık yataklar, halka yan yüzlerinde girintilere sahip olabilir.

Bilyalı Rulmant türlerini Mehmet Can Bilya Rulman olarak her çeşit rulman tedariğini sağlayabilmektedir. Web sitemizde bulunan Rulman Bul sayfasından ihtiyacınız olan rulman çeşidinin ebatlarıyla arama yapabilirsiniz. 

Bilyalı Rulman
Bilyalı Rulman

Online olarak sizler için özel olarak tasarlanmış E-Ticaret siteleri için E-Rulman (Online Rulman Bul) sayfasını kullanarak ürünlerinizi rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Erulman sayfamızda Rulman ölçüsünün iç çap, dış çap ve kalınlık değerlerinden herhangi bir değeri girerek aradığınız rulmanın koduna rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

1959 yılından beri Konya’da rulman sektöründe uzmanlaşan Can Bilya rulman seçimi konusunda deneyimli ve tecrübeli kadrosuyla ve geniş stok hacmi ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Tedarik ettiğimiz bazı bilyalı rulman çeşitleri şunlardır;

  • Tek Sıra Sabit Bilyalı Rulman
  • Çift Sıra Oynak Bilyalı Rulman
  • Tek Sıra Eğik Bilyalı Rulman
  • Çift Sıra Eğik Bilyalı Rulman
  • Eksenel Sabit Bilyalı Rulman
  • Lineer Bilyalı Rulman

Rulman sektöründe Dünya’nın en büyük 3. Rulman grubu olarak bilinen NTN-SNR grubunda bulunan Japon NTN markalı ve Fransız SNR markalı rulman üreticisinin ürünleri 2021 yılı itibariyle Rulman tedarikçi olarak bünyemizde barındırmaktayız.

Web sitemizdeki Ürünler menüsünde bulunan Rulman kategorisindeki Bilyalı Rulman ürün çeşitlerinde tek sıra sabit bilyalı rulman, çift sıra oynak bilyalı rulman, eğik bilyalı rulman, eksenel sabit bilyalı rulman ve lineer bilyalı rulman çeşitleri yer almaktadır.

Rulman çeşitleri arasında en yüksek devir sayısına sahip olanı Bilyalı Rulman türleridir. Bilyalı rulman türlerinde bulunan bilyaların küresel yapıları sebebiyle sadece üst nokta kısmı halka yataklarına temas edebilmektedir. Bilyalı rulmanlar makaralı rulman çeşitlerine göre daha az yüzey teması sağladığı için daha az sürtünme ile daha yüksek devir sayısı elde edebilmektedir.

Bilyalı Rulman radyal boşlukları dikate alınarak normal çalışma şartlarında eksen konumuna bağlı olarak 8 veya 16 derece açı altında eğik montaj edilebilir. Bilyalı Rulmanlar Radyal ve Eksenel yükleri taşıyabilmektedir.

Bilyalı Rulman Kapak Tipleri

Metal kapak Z / -ZZ

Standart temas conta –LU / -LLU

Temassız conta –LB / -LLB

Basınç dengelem sistemli düşük tork temaslı conta –LH / -LLH

Yüksek sıcaklıklar için standart temas conta (+150 °C) –LUA / -LLUA

Çok yüksek sıcaklıklar için standart temas conta –LUA1 / -LLUA1

Seriler: 61800, 61900, 6800, 6900, 16000, 6000, 6200, 6300, 6400, 680, 690, 600, 620, 630

Tek Sıralı Sabit Bilyalı Rulman Nedir?

Tek sıralı sabit bilyalı rulman, en çok kullanılan rulman türlerindendir. Kapaklı (contalı veya korumalı) veya açık olarak çeşitleri vardır. Kapaklı olarak da temin edilebilen açık yataklar, halka yan yüzlerinde girintilere sahip olabilir. Tek Sıra Sabit Bilyalı Rulman hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tek Sıra Bilyalı Rulman ve Çift Sıra Bilyalı Rulmanlar

6000 serisi rulman, 6200 serisi rulman, 6300 serisi rulman, 6400 serisi standart rulman çeşitleri ve özel ölçülerde olabilecek rulman türleridir. Tek ve Çift Sıra Bilyalı Rulman türleri rulman tipleri arasında en yüksek devir sayısına sahip rulmanlardır.

Bu çeşit rulmanlarda bilyaların küresel yapısı sebebiyle bilyaların yalnızca üst noktası halka yataklarına temas etmektedir. Bu sebeple bilyalı rulmanlar makaralı rulmanlara göre daha az yüzey teması sağladığından dolayı daha az sürtünme ile daha yüksek devir rakamları elde edilir. Radyal rulmanların boşluğuna bağlı olarak, sıradan çalışma koşullarında dingil konumuna bağlı olarak 8-16 dakika açı altında eğik takılabilirler.

Standart seri imalat programlarında genellikle temassız kapaklı, tek sıra sabit bilyalı rulmanlar olduğu gibi temaslı contalı rulmanlarda yer almaktadır. Her iki rulman türünde de bulunan rulmanlar bakım ihtiyacı duymaz. Çift sıra sabit ve oynak bilyalı rulmanların radyal yük taşıma kapasitesi tek sıralı olanlara göre daha yüksektir ancak eksenel olarak daha az yük taşıyabilirler. Eğik konumlara da müsait değildir.

Oynak Bilyalı Rulmanlar

1200 serisi ve 2200 serisi rulmanlar veya özel ölçülerde olabilecek rulmanlardır. Oynak bilyalı rulmanlar çift sıralı, dış bilezikteki yuvarlanma yolu iç bükey küre şeklinde olan, parçalarına bölünmeyen rulmanlardır. Bu sebeple açıları ayarlanabilmektedir.

Yataklamalarda eksen hatalarından ve eksene göre 4 dereceye kadar olan mil esnemelerinden etkilenmezler. İç bileziği geniş oynak bilyalı rulmanlar çekme olarak üretim edilmiş millerle takılmaya uygundur.